استقبال وزارت بهداشت از فراوری داخل دارو

به گزارش وبلاگ بخار، سیدحیدر محمدی امروز در مراسم رونمایی از داروی درمان روماتوئید آرتریت ساخت یک شرکت دانش بنیان با بیان اینکه بازار دارویی کشور در سال گذشته حدود 35 هزار میلیارد بوده است، اظهارداشت: با شیوع کرونا، 20 درصد این اندازه دستخوش تغییر شده است.

استقبال وزارت بهداشت از فراوری داخل دارو

وی با بیان اینکه 99 درصد بازار دارویی کشور از نظر عددی مربوط به فراوری داخل است، گفت: در سال 2020 ارزش داروهای بیوتک حدود 253 میلیارد دلار بود و در امسال میلادی ارزش داروهای بیوتکنولوژی به بیش از 300 میلیون دلار رسیده است.

محمدی توضیح داد: فراوری واکسن کووید- 19 انقلابی در حوزه بیولوژی به وجود آورده است.

به گفته وی 10 درصد بازار دارویی مربوط به داروهای بیولوژیک است و 4 درصد آن مربوط به داروهای فراوری داخل می گردد.

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه این عدد فرایند صعودی دارد، گفت: سخت ترین کار برای رگولاتور این است که باید تمام قد از فراوریات داخل حمایت کند.

وی با تاکید بر اینکه از این رو به سراغ فراورینمایندگان رفتیم، گفت: در ابتدای شیوع کرونا شاهد بودیم که اگر فراوری داخل سه نوع داروی کرونا را نداشتیم زمین می خوردیم و این در حالی است که در نیمه 1400 حدود 6 هزار میلیارد تومان برای داروی رمدسیویر و 600 میلیارد تومان برای داروی توسیلیزومب و 700 میلیارد تومان برای فاویپیراویر صرف شد.

محمدی با بیان اینکه بیش از 25 درصد بازار دارویی کشور را این سه داروی کرونا به خود اختصاص داد، گفت: اگر فراوری داخل نبود نمی توانستیم این داروها را فراوری کنیم و این اهمیت موضوع را نشان می دهد، البته باید سختگیری ها در کیفیت دارو را داشته باشیم .

وی گفت: سازمان غذا و دارو حامی صادرات است و بخشی از چالش های حوزه فراوری دارو با صادرات مرتفع می گردد، چرا که شرکت ها برای صادرات باید استانداردها را پاس نمایند.

عضو هیئت مدیرعامل انجمن فراورینمایندگان و صادرنمایندگان داروهای بیوتکنولوژی نیز در این مراسم گفت: گروه بالینی در کنار گروه علوم پایه، تفکرات فراوری داروی نو ترکیب را به نتیجه رساندند و از نظر کیفیت از نمونه های خارجی چیزی کم نداریم. رگولاتوری کشور سخت گیری بسیاری در آنالیز و تایید داروها دارند.

بهبودی توضیح داد: متاسفانه به التماس کردن عادت نموده ایم اما اکنون کمی رویه تغییر نموده است. روزی از معاونت علمی با ما تماس گرفتند تا از محصول گرایی به شرکت گرایی سوق پیدا کنیم و این گونه دعوت از شرکت های دانش بنیان برای ما بی سابقه بود و از ما درخواست کردند برای حمایت از ایده ها وارد عمل شویم.

عضو هیئت مدیرعامل انجمن فراورینمایندگان و صادرنمایندگان داروهای بیوتکنولوژی گفت: 40- 50 داروی بیوتکنولوژی برای فراوری در اولویت قرار گرفتند و مقرر شد فراوری شوند و امروز شاهد رونمایی از این داروها هستیم.

وی توضیح داد: متاسفانه شاهد مهاجرت بودیم و مقرر شد به این نخبگان وام اختصاص دهیم و در نتیجه آن واکسن پاپیلوما و آنفلوآنزا فراوری شد.

بهبودی اضافه کرد: پیش از این فقط 21 داروی بیوتکنولوژی فراوری داشتیم و داروها وارد لیست نمی شدند و به اصلاح سوزن فراوری روی 21 مورد گیر نموده بود و حالا این سوزن آزاد شده است و اکنون 27 داروی بیوتکنولوژی جهان در ایران فراوری می گردد.

بهبودی اعلام کرد: اکنون شرایط به گونه ای است که معاونت علمی و سازمان غذا و دارو به سراغ فراورینمایندگان می فرایند. 993 نفر در شرکت های بیوتکنولوژی فعالیت می نمایند و در 10 سال آینده می توانند رشد خوبی داشته باشند.

عضو هیئت مدیرعامل انجمن فراورینمایندگان و صادرنمایندگان داروهای بیوتکنولوژی اظهارداشت: در فراوری واکسن، توقف رشد در فراوری را داشتیم و از سال 1350 فراوری ما در عمل متوقف شده بود.

وی توضیح داد: در حال حاضر واکسن های مهم را در ایران فراوری نموده ایم و حمایت های خوبی انجام شده است. امیدواریم واکسن روتاویروس تا انتها 1400 فراوری و وارد بازار گردد.

بهبودی گفت: در بیوتکنولوژی صنعت داریم و در 4 سال آینده در عایدی ناخالص ملی سهم خواهیم داشت. امیدواریم در سال آینده تعداد محصولات دانش بنیان به 30 مورد برسد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "استقبال وزارت بهداشت از فراوری داخل دارو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استقبال وزارت بهداشت از فراوری داخل دارو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید