بخور و نخورهای مهم برای قلب
به گزارش وبلاگ بخار، خبرنگاران : خوراکی های دوست و دشمن قلب را در این مطلب آورده ایم.
قلب عضو مهم بدن است. تغذیه در سلامت قلب بسیار مهم است.
به گزارش وبلاگ بخار، در رژیم غذایی علاوه بر این که چه چیزی می خورید، مقدار و حجم غذا نیز مهم است. برای این که کالری دریافتی شما بیش از حد نگردد، می توانید بشقاب خود را کوچک تر کنید و از غذاهای کم کالری و سالم مانند میوه و سبزیجات بهره ببرید.
تعدادی از غذاهای مفید و مضر برای سلامت قلب را عنوان می کنیم.
چه غذایی برای قلب بد است؟
گام مهم برای کاهش کلسترول خون و جلوگیری از بیماری قلبی محدودکردن مقدار چربی اشباع شده در رژیم غذایی است. افزایش سطح کلسترول می تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برای داشتن رژیم سالم باید مقدار چربی اشباع شده حدود 6% از کل کالری روزانه را تشکیل دهد و چربی های ترانس باید به طورکلی از برنامه غذایی حذف شوند. سعی کنید هنگام خرید، گوشت بدون چربی تهیه نموده و هنگام پخت وپز از روغن کمی بهره ببرید.
یکی از مضرترین غذاها برای سلامت قلب غذاهای فست فودی است. این غذاها بسیار پرکالری بوده و به علت سدیم و چربی بالا به قلب آسیب وارد می نمایند. برای سلامت قلب بهتر است موارد زیر را در رژیم غذایی خود محدود نموده و تا جای ممکن از جایگزین های سالم بهره ببرید.
شیر پرچرب
گوشت هایی مانند جگر
گوشت چرب
سوسیس و کالباس
گوشت های سوخاری
نمک
سوپ کنسرو شده
انواع سس کچاپ، مایونز و خردل
غذاهای رستورانی
چه غذایی برای قلب خوب است؟
میوه ها و سبزیجات منابع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. این نوع مواد غذایی در کنار فیبر بالا کالری بسیار کمی دارند. البته سبزیجات سرخ شده و میوه های کنسرو شده داخل شربت بسیار مضر بوده و باید آن ها را از رژیم غذایی حذف کرد. غلات نیز منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی هستند. شما می توانید برای داشتن رژیم غذایی سالم، غلات کامل را در برنامه غذایی خود افزایش دهید. محصولاتی مانند آرد گندم، نان سبوس دار، غلات کامل مانند برنج قهوه ای و جو و پاستا سبوس دار مواد غذایی خوبی هستند که به سلامت قلب یاری می نمایند.
مواد زیر می توانند جایگزین خوبی برای مواد مضر باشند و با مصرف آن ها امکان ابتلا به بیماری های قلبی کمتر می گردد.
روغن زیتون
روغن کانولا
آجیل
محصولات لبنی کم چرب
تخم مرغ
ماهی
مرغ بدون پوست
حبوبات
گوشت بدون چربی
چاشنی های بدون نمک
منبع: رکنا