سینای جراح خواهان زیادی دارد ، امکان تولید ربات جراح از طریق هزار شرکت تمام ایرانی

به گزارش وبلاگ بخار، نخستین عمل جراحی رباتیک از راه دور در ایران، با استفاده از ربات جراح بومی سینا و بر بستر شبکه امن و پرسرعت همراه اول روی یک حیوان انجام شد. این خبری بود که سر و صدای زیادی به پا کرد و چشم جهان را دوباره به سوی ایران چرخاند. این اتفاق در بیمارستان سینا با فاصله هفت کیلومتری از بیمارستان امام انجام شد.

سینای جراح خواهان زیادی دارد ، امکان تولید ربات جراح از طریق هزار شرکت تمام ایرانی

به نظر می آید این اقدام ملی آغاز حرکتی بزرگ و نوآورانه در جراحی بود که البته فعلا توانایی جراحی روی حیوانات دارد و در آینده با دریافت مجوز انسان هم می توانند زیر تیغ جراحی آن قرار بگیرند.

اخیرا میرباقری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی درباره ساخت ربات حراج گفته است در 18 سالی که روی ربات جراح ایرانی کار می کنم.

وی اضافه نمود: هرگز از کشورم دلسرد نمی شوم و چه مسئولین به ما توجه کنند چه توجه نکنند ما کار خودمان را ادامه می دهیم. به نظر می رسد ادامه دادن چنین حرکاتی علاوه بر رشد علمی کشور می تواند با وجود تحریم ارزآوری موثری داشته باشد.

پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی برنا گفت: ربات جراح حاصل یک شرکت دانش بنیان است که در قالب طرح کلان ملی به نتیجه رسیده است که در قالب یک شرکت دانش بنیان و وزارت بهداشت ساخته شد.

وی با بیان اینکه معاونت علمی ریاست جمهوری از فناوری هایی که هایتک هستند و می توانند نیاز کشور را فراهم کنند، اگر در حوزه صادرات قرار بگیرند، حمایت می کند، ادامه داد: این حمایت چند شکل دارد.

کرمی گفت: یکی از این حمایت ها در قالب طرح کلان ملی است و این امر به معنی آن است که یک شرکت دانش بنیان یک محصول یا تجهیزاتی را برای اولین بار دانش فنی آن را داشته باشد، بسازد.

دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در ضمنً وزارتخانه اگر یک سازمان به عنوان بازار و طرح عرضه محصول را بخواهد، معاونت علمی ریسک آن شرکت را می پذیرد که شرکت نمونه اولیه را بسازد و طرف عرضه نمونه اولیه را بپذیرد.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه معاونت علمی حمایت های مالی می کند، ریسک بازار را می پذیرد و کمک می کند محصول به فروش برسد، شرح داد: ربات جراح خوشبختانه به مرحله صادرات رسیده است و دو نمونه از آن به اندونزی صادر و کشورهای دیگر هم به عنوان کشورهای هدف در حال رایزنی برای خریداری این محصول هستند که این می تواند در شرایط تحریم برای کشور ارزآوری داشته باشد.

کرمی ادامه داد: در حال حاضر بیش از هزار شرکت داریم که توانمندی ساخت چنین تجهیراتی را دارند.

وی با بیان اینکه سال 92 زمانی که برنامه ریزی جهت برگزاری نمایشگاه ایران ساخت را آغاز کردیم شاید 40 شرکت در دوره اول نمایشگاه شرکت کردند و عمده محصولاتی که داشتند شیشه های آزمایشگاهی و تجهیزات دم دستی آزمایشگاه ها بود، گفت: با برگزاری دوره نهم این نمایشگاه بیش از ده هزار محصول های تک در درون این نمایشگاه عرصه شده است که هر سال ما اولین ها را رونمایی می کنیم.

کرمی گفت: در نمایشگاه ایران ساخت امسال ، 15 محصول فناورانه و های تک برای نخستین بار در کشور رونمایی شد که همه این محصولات قابلیت صادرات دارند.

دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: نمایشگاه ایران ساخت امسال 70 میلیارد تومان صادرات تجهیزات آزمایشگاهی داشته است. این رقم گردش مالی این نمایشگاه است و نکاتی است که قابل توجه است.

کرمی ادامه داد: در 8 دوره نمایشگاه 11هزار میلیارد ریال مجموع فروش شرکت ها بوده است و حدود 40 درصد از حمایت این شرکت ها را معاونت علمی انجام داده است.

وی گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری حدود 400 میلیارد تومان از شرکت های دانش بنیان حمایت کرده است.

دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری شرح داد: حدود 200محصول شرکت های دانش بنیان امکان صادرات محصولات های تک را دارند.

منبع:برنا

منبع: انتخاب

به "سینای جراح خواهان زیادی دارد ، امکان تولید ربات جراح از طریق هزار شرکت تمام ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سینای جراح خواهان زیادی دارد ، امکان تولید ربات جراح از طریق هزار شرکت تمام ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید