نشانه های سرطان دستگاه گوارش را بشناسید

به گزارش وبلاگ بخار، یک متخصص جراحی عمومی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در مورد بیماری های بدخیم معده، نکاتی را متذکر شد.

نشانه های سرطان دستگاه گوارش را بشناسید

به گزارش مهر، سید امیر میرآتشی، در برنامه ضربان شبکه سلامت، در پاسخ به این سوال که بدخیمی معده چیست، گفت: به طور کلی بافت معده متشکل از تعدادی سلول می باشد، وقتی این سلول ها فعالیت غیر طبیعی پیدا نمایند و رشد خارج از محدوده داشته باشند، تبدیل به سلول های سرطانی می شوند که معمولاً خود را به شکل تومور معده نشان می دهد.

وی اضافه نمود: علائم و نشانه های سرطان اعضای واقع در دستگاه گوارش فوقانی (مری، معده، لوزالمعده، دوازدهه، صفرا و مجاری صفراوی)، معمولاً مشترک هستند، که شامل درد مبهم شکم، کاهش وزن، سیری زودرس، نفخ شکمی و تهوع و استفراغ بعد از صرف غذا، بلع دردناک و دشواری در بلع است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: اگر فردی با یکی از این علائم مراجعه کند، آنالیز های تشخیصی شامل آزمایش خون ساده و اقداماتی نظیر آندوسکوپی انجام می گیرد، به وسیله آندوسکوپی، از ضایعات و زخم های گوارشی نمونه برداری انجام می گیرد، که در تشخیص صددرصد بدخیمی ها یاری نماینده است.

این جراح عمومی، از بین روش های تصویربرداری، به سی تی اسکن اشاره نمود که به خوبی تومور های معده را نشان می دهد. البته این تصویر برداری در قدم اول مورد استفاده قرار نمی گیرد و بعد از انجام آندوسکوپی و نمونه برداری انجام می شود. در افرادی که در نمونه برداری بافت آنها، بدخیمی گزارش شده باشد، برای تشخیص اندازه توسعه بیماری، مورد استفاده می شود. روش تصویربرداری دیگری از جمله پت اسکن جهت اندازه توسعه سرطان اثبات شده، مورد استفاده قرار می گیرد.

میرآتشی در پاسخ به این سوال که عوامل خطر ایجاد نماینده این بیماری کدامند، گفت: از مهم ترین عوامل ایجاد نماینده این بیماری، رژیم غذایی نامناسب است، غذای دودی و نمک سود، ترشیجات، غذا های فرآوری شده، برای دستگاه گوارش فوقانی مضر هستند. در گذشته برای نگهداری مواد غذایی از این روش ها استفاده می کردند، اما با اختراع یخچال و مصرف تازه غذاها، کاهش چشمگیری در آمار اندازه سرطان ها رخ داد. امروزه متأسفانه با ورود مواد نگهدارنده به غذا ها (نیترات ها)، مجدداً اندازه سرطان دستگاه گوارش، افزایش یافته است.

وی یادآور شد: سیگار از دیگر عوامل افزایش دهنده بدخیمی های دستگاه گوارش است، بعلاوه عفونت هایی مانند هلیکوباکتر پیلوری نیز، از عوامل خطر ایجاد نماینده تومور های بدخیم دستگاه گوارش هستند.

این استاد دانشگاه، سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطان های گوارشی، چاقی و بعلاوه جراحی هایی که در گذشته به علت زخم معده، بر روی دستگاه گوارش صورت گرفته است را، از دیگر عوامل افزایش دهنده خطر سرطان گوارش، نام برد.

وی اضافه نمود: میوه ها و سبزی های تازه و بعلاوه مصرف غذا های حاوی ویتامین C و E، نقش حفاظتی مهمی در برابر ابتلاء به این بیماری دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در پاسخ به این سوال که آیا رفلاکس یا سو هاضمه می توانند، جزو عوامل خطر این بیماری محسوب شود، گفت: سوءهاضمه مجموعه عوامل بسیار زیادی را در بر می گیرد، اما در خصوص رفلاکس، که برگشت اسید معده به مری است، باید گفت: بافت معده، نسبت به اسید معده مقاوم است و مسئله ای پیدا نمی کند، اما بافت مری، نسبت به اسید معده مقاومت ندارد و فرد ممکن است در اثر رفلاکس، به سرطان مری (مری بارت) مبتلا شود.

وی در پاسخ به این سوال که در کدام یک از فاز های بیماری جراحی صورت می گیرد، گفت: پس از آندوسکوپی و نمونه برداری از تومور، درجه بندی صورت می گیرد، 4 مرحله کلی وجود دارد که هر مرحله، درمان خاص خود را دارد. با انجام سی تی اسکن قفسه سینه، شکم و لگن، از اندازه دست اندازی تومور به بافت های مجاور آن اطلاع پیدا می کنیم. جراحی تنها در صورتی پیشنهاد می شود که تومور به بافت های مجاور دست اندازی پیدا نکرده باشد.

منبع: فرارو

به "نشانه های سرطان دستگاه گوارش را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نشانه های سرطان دستگاه گوارش را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید