طرز تهیه آش اسفناج با عدس سریع، آسان و خوشمزه
به گزارش وبلاگ بخار، آش اسفناج، یک غذای سنتی از سفره ایرانی است که مثل تمامی آش های ایرانی می تواند گزینه خوبی برای نهار باشد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه انواع آش از جمله تهیه آش رشته شیرازی، تهیه آش شلغم و طرز تهیه آش ماش را مرور کرده بودیم و در ادامه طرز تهیه آش اسفناج با عدس را بررسی خواهیم کرد. یادتان باشد آش اسفناج بخاطر داشتن اسفناج و عدس گزینه خوبی برای سرماخوردگی است.
مواد لازم برای تهیه آش اسفناج با عدس
- اسفناج 400 گرم
- عدس نصف پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- لوبیا چیتی نصف پیمانه
- نخود نصف پیمانه
- ماش نصف پیمانه
- پیاز 2 عدد
- سیر 3 حبه
- کشک 1 قاشق غذاخوری
- نعنا داغ به اندازه لازم
- پیاز داغ به اندازه لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه آش اسفناج با عدس
1. آماده کردن مواد آش
اولین مرحله از طرز تهیه آش اسفناج با عدس این است که مواد آن را تهیه کنید. برای این کار ابتدا اسفناج را پاک کرده بشویید و بعد از خشک شدن خرد کنید. هم زمان پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. بعد سیر را سرخ کنید و نعناع را هم برای تهیه نعناع داغ تفت دهید.
2. پخت نخود و لوبیا
اکنون و در این مرحله نخود و لوبیا که خوب از قبل در آب خیس خوره اند تا نفخشان گرفته شود را در یک قابلمه با آب کافی بریزید و بگذارید کاملا بپزند.
3. پخت برنج، عدس و ماش
در پیاز تفت داده شده اندازهی زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و هم زمان برنج نیم دانه و ماش را اضافه کنید تا به مدت 20 یا 30 دقیقه بپزند بعد عدس را اضافه کنید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه دیگر مواد بپزند.
4. اضافه کردن اسفناج و حبوبات
در آخرین مرحله از طرز تهیه آش اسفناج با عدس نوبت آن است که نخود و لوبیا که پخته و آبش کاملا بخار شده را داخل قابلمه آش بریزید و بگذارید کمی آش قل بزند بعد کمی پیاز داغ به آش اضافه کنید و در نهایت کمی نعناع داغ و اسفناج را داخل قابلمه بریزید و بگذارید مواد به مدت 20 تا 30 دقیقه دیگر بپزند و آش جا بیافتد. اگر آب آش کم بود می توانید اندازهی آب جوشیده به قابلمه اضافه کنید. بعد که آش جا افتاد نصف کشک را اضافه کنید و بگذارید چند قل بزند بعد آش شما آماده است می توانید آن را در ظرف مدنظرتان برای سرو بریزید و با کشک، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید. نوش جان!
نکته: برای این که رنگ اسفناج در حین پخت عوض نشود حتما بعد از اضافه کردنش اندازهی نمک یا آبلیمو داخل قابلمه بریزید.
نکات تکمیلی برای تهیه آش اسفناج
تهیه و پخت انواع آش چه آش رشته باشد چه آش های دیگر نیاز به صرف وقت و حوصله دارد اما با دانستن نکات و فوت وفن ها و البته آشنایی با انواع روش های پخت آش اسفناج و عدس می توانید آن را به روش های مختلف تهیه کنید و لذت ببرید.
انواع روش های تهیه آش اسفناج
روش پخت آش اسفناج که در بالا مرور کردیم همان روش آش اسفناج ساده و سنتی است اما در برخی نقاط ایران آش اسفناج به روش های دیگر و با مواد دیگر تهیه می شود مثلا طرز تهیه آش اسفناج با ماست یکی از روش های متفاوت تهیه این آش است. یا برخی به جای برنج در تهیه این آش از بلغور استفاده می کنند و به این ترتیب آش اسفناج با بلغور خواهند داشت که آن هم خوشمزگی خاص خودش را دارد. استفاده از گندم هم به جای برنج و بلغور در تهیه این آش مرسوم است.
اما تنها تفاوت در تهیه آش اسفناج در اضافه کردن یا کم کردن موادش نیست برخی در تهیه آش اسفناج علاوه بر اسفناج از سبزی های دیگر هم استفاده می کنند که مثلا طرز تهیه آش اسفناج و گشنیز با عدس رایج ترین آن است.
نکات کلی برای تهیه آش اسفناج خوشمزه
اما در کنار روش های پخت این آش رعایت نکات زیر هم می تواند هم به خوشمزه شدن بیشتر این آش و هم تنوع دادن به آن به کارتان بیاید.
- برای مجلسی تر شدن آش اسفناج می توانید از کوفته قلقلی یا گوشت قیمه هم استفاده کنید.
- برای تنوع این آش می توانید از سبزیجات دیگری مانند گشنیز، جعفری و تره در این آش استفاده کنید.
- برای طعم بهتر آش هم می توانید آن را با آب قلم بپزید.
- اگر زمان کافی برای تهیه حبوبات این آش را ندارید می توانید از حبوبات کنسروی برای تهیه این آش استفاده کنید تا یک آش اسفناج فوری داشته باشید.