2 طرز تهیه ترشی زرشک ساده و با رب انار با زرشک تازه و خشک
به گزارش وبلاگ بخار، ترشی زرشک از انواع ترشی های خوشمزه و خوشرنگ پاییزی است که می توانید هم آن را با زرشک تازه و هم با زرشک خشک، به راحتی در خانه درست کنید. ترشی زرشک به عنوان دورچین و کنار غذا هم استفاده می گردد. در این مقاله از در 2 طرز تهیه ترشی زرشک ساده و با رب انار و فوت و فن های درست کردن ترشی زرشک را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه ترشی زرشک ساده
مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ترشی زرشک تازه: 30 دقیقه
مواد لازم برای تهیه ترشی زرشک تازه
زرشک تازه: 2 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
سرکه سفید: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
آب زرشک: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
آب: 3 لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: 2 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق غذاخوری
گلپر: 1 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه ترشی زرشک تازه
برای طرز تهیه ترشی زرشک به روش خانگی و ساده، باید زرشک ها را بعد از شستن و خشک کردن، با میزانی آب بجوشانید و آب آن را جدا کنید. سپس را با سرکه سفید، به همراه زرشک و دیگر چاشنی ها در بطری بریزید و درب آن را ببندید. این ترشی در کمتر از یک هفته آماده می گردد. برای مشاهده جزییات مراحل تهیه ترشی زرشک، روش زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: زرشک ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک با آب زرشک، زرشک ها را تمیز کنید. اگر می خواهید ترشی زرشک را با زرشک های شاخه ای درست کنید، احتیاجی به دانه کردن زرشک ها نیست. زرشک ها را بعد از پاک کردن در یک ظرف بریزید و به آن آب اضافه کنید، در حدی که روی آنها را بپوشاند. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا زرشک ها خیس بخورند.
مرحله دوم: زرشک ها را آبکش و خشک کنید
بعد از خیساندن و ته نشین شدن گل و خاک لای زرشک ها، آنها را در یک آبکش بریزید و زیر آب سرد بگیرید و دوباره بشویید. روی یک سطح را پارچه یا دستمال حوله ای بیندازید و زرشک ها را روی آن پهن کنید تا آب اضافی شان گرفته و خشک شوند. هر چه زرشک ها خشک تر باشند، احتمال کپک زدن ترشی بعد از آماده شدن، کمتر خواهد بود.
مرحله سوم: آب و زرشک را روی حرارت بگذارید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک، در یک قابلمه مناسب، آب و زرشک را بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از این که آب آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید آب و زرشک به مدت 30 دقیقه با هم بجوشند. باید میزان آب به نصف میزان اولیه برسد، سپس شعله را خاموش کنید.
مرحله چهارم: زرشک ها را در بطری بریزید
روی یک کاسه را یک آبکش قرار دهید و زرشک را در آن بریزید تا از آب زرشک جدا گردد. زرشک ها را با پشت قاشق فشار دهید تا آب اضافی شان خارج گردد. این کار باعث می گردد زرشک ها وقتی در بطری ریخته می شوند، روی سرکه شناور نشوند. اجازه دهید زرشک ها و آب آن سرد گردد، سپس آن ها را در ظروف شیشه ای تمیز و کاملا خشک بریزید.
مرحله پنجم: ترشی زرشک را سرو کنید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک، زرشک ها را کف شیشه بریزید و شکر، نمک و گلپر را روی آنها بپاشید. آب زرشک و سرکه را به یک نسبت به مواد داخل شیشه ترشی اضافه کنید. کل بطری باید پر باشد و فضای خالی نداشته باشد. سپس درب شیشه ترشی را محکم ببندید تا درز و روزنه ای نداشته باشید. شیشه ترشی زرشک را در دمای محیط به مدت 3 روز قرار دهید. بعد از اینکه ترشی زرشک آماده شد، آن را در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زرشک بدون کپک و شکرک
طرز تهیه ترشی زرشک با رب انار
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ترشی زرشک با رب انار: 45 دقیقه
مواد لازم برای تهیه ترشی زرشک با رب انار
زرشک خشک: 1کیلوگرم
سرکه: 1 لیتر
آب زرشک: 1 لیتر
نمک: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 4 قاشق غذاخوری
رب انار: 5 قاشق غذاخوری (به میزان دلخواه)
مراحل طرز تهیه ترشی زرشک خشک
برای درست کردن ترشی زرشک با رب انار، باید زرشک های شسته و خشک شده را به مدت 45 دقیقه با آب بپزید. سپس آن را آبکش نموده و آب زرشک و سرکه را با و دیگر مواد مخلوط نموده و همگی را در بطری های تمیز و خشک بریزید. این ترشی برای رسیدن به حدود 2 هفته زمان احتیاج دارد. برای تهیه این روش از ترشی زرشک، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: زرشک ها را بشویید و آماده کنید
برای اولین قدم در طرز تهیه ترشی زرشک با رب انار، زرشک ها را بعد از تمیز کردن، به مدت 10 تا 15 دقیقه در میزانی آب بخیسانید. سپس آنها را آبکش کنید. اجازه دهید زرشک ها روی یک سطح صاف و روی دستمال، خشک شده و آب اضافی خود را از دست بدهند.
مرحله دوم: زرشک ها را بپزید
در یک قابلمه زرشک ها را به همراه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید و 45 دقیقه صبر کنید تا زرشک ها کاملا بپزند. سپس آنها را آبکش کنید. به میزان آب زرشکی که مانده است، سرکه را با آب زرشک مخلوط کنید. رب انار را اضافه کنید و با قاشق آن را به هم بزنید تا کاملا حل گردد.
مرحله سوم: زرشک ها را در شیشه ترشی بریزید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک با رب انار، به ازای هر لیتر از مخلوط سرکه و آب زرشک، 1 قاشق نمک و 2 قاشق شکر اضافه کنید. صبر کنید هم زرشک ها و هم مایه ترشی کاملا سرد شوند. سپس زرشک های آبکش شده را در بطری های تمیز و خشک بریزید.
مرحله چهارم: ترشی زشک را 2 هفته در جای خشک و خنک بگذارید
روی زرشک ها را از مایه ترشی بریزید، در حدی که کاملا روی آنها را بپوشاند. در صورت دلخواه میزانی گلپر را روی سطح آن بریزید. درب شیشه ترشی را محکم ببندید تا هیچ منفذی نداشته باشد. شیشه ترشی را در جای خشک و خنک به مدت 2 هفته نگهداری کنید تا کاملا آماده گردد. بعد از باز کردن درب شیشه های ترشی، آنها را در یخچال نگهداری کنید.
فوت و فن های طرز تهیه ترشی زرشک
*برای اینکه طعم ترشی زرشک به تیزی نزند، کمی شکر اضافه کنید. می توانید به جای شکر، از نبات هم بهره ببرید.
*اگر زرشک ها را به صورت خوشه ای ترشی کنید، احتمال له شدن زرشک ها بعد از رسیدن ترشی، کم خواهد بود. در این صورت، خوشه ها را بعد از شستن و خشک کردن، به صورت درسته بپزید و در ظرف قرار دهید.
*اگر تمایل دارید که ترشی زرشک را با زرشک خشک درست کنید، زرشک ها را از قبل حتما در میزانی آب بخیسانید.
*تا زمانی که مواد ترشی بعد از جوشیدن کاملا خنک نشده اند، آنها را در شیشه ترشی نریزید.
*می توانید ترشی زرشک را بدون آب زرشک درست کنید و فقط به آن سرکه بیفزایید. در این صورت، طعم ترشی تان بیشتر به تیزی می زند.
*یکی دیگر از روش های تهیه ترشی با زرشک، ترشی زرشک با کلم بنفش است. در و زرشک، باید کلم ها را در مخلوط کن پوره کنید. زرشک شسته و خشک شده را هم پوره کنید و هر دو را در بطری بریزید. سپس شکر، نمک، ادویه ترشی و سرکه را به آن اضافه کنید. این ترشی احتیاج به پختن ندارد و بعد از 2 تا 3 روز می توانید آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی آلبالو به 2 روش با سرکه و رب انار
سوالات متداول
ترشی زرشک را با چه سرکه ای درست کنیم؟
برای طرز تهیه ترشی زرشک هم می توانید از سرکه سفید و هم از (سیب یا انگور) بهره ببرید. اگر ترشی زرشک را بدون رب انار تهیه می کنید، بهتر است سرکه سفید را در آن به کار ببرید.
نسبت شکر و نمک در طرز تهیه ترشی زرشک چقدر است؟
برای اینکه تیزی سرکه و آب زرشک، زننده نباشد، دو برابر میزان نمک را شکر اضافه کنید. یعنی به ازای 2 قاشق شکر، 1 قاشق نمک در ترشی بریزید.
منبع: افق کوروش