7 طرز تهیه چیپس کیوی در آفتاب، تابه، ایرفرایر، فر، شوفاژ و مایکروویو
به گزارش وبلاگ بخار، چیپس کیوی از جمله میوه های خشک خوشمزه و جزو تنقلات سالم برای بچه ها و بزرگترها است که به روش های مختلف می توانید در خانه تهیه کنید. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران ، چند روش متنوع طرز تهیه چیپس کیوی به روش بازاری از جمله تهیه میوه خشک کیوی در ایرفرایر یا در آفتاب را به همراه فوت و فن های کاربردی تهیه چیپس کیوی بدون تغییر رنگ و تیرگی، در فر، روی بخاری یا شوفاژ و در مایکروویو و دستگاه خشک کن به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه چیپس کیوی بدون فر روی بخاری یا شوفاژ
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
کیوی | 1 کیلوگرم |
آبلیمو یا سرکه انگور | به میزان لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان آماده سازی چیپس کیوی روی بخاری یا شوفاژ: 8 ساعت
میزان کالری در 100 گرم چیپس کیوی: 55 کالری
مراحل طرز تهیه چیپس کیوی روی بخاری یا شوفاژ
برای تهیه چیپس کیوی بدون فر به مواد ساده ای نیاز دارید و به راحتی می توانید این چیپس میوه خشک خوشمزه را در خانه تهیه کنید. برای آموزش مراحل تهیه چیپس کیوی یا برگ خشک کیوی خوشمزه و مقوی روی بخاری یا شوفاژ، دستورالعمل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: کیوی ها را آماده کنید
در اولین روش از طرز تهیه چیپس کیوی ساده برای درست کردن روی بخاری یا شوفاژ، کیوی های تازه و سفت را پوست بگیرید (می توانید پوست کیوی را نگه دارید) و به صورت حلقه های نازک از طول یا عرض برش بزنید. از قلم نیاندازید که هر چه برش های کیوی نازک تر باشند، چیپس ها زودتر خشک می شوند. همچنین ضخامت برش ها باید یکسان باشد تا همگی به صورت یکدست خشک شوند.
مرحله دوم: روی کیوی ها میزانی آبلیمو یا سرکه بمالید
کف یک سینی کاغذ روغنی بیندازید و کیوی های حلقه ای را با فاصله روی آن و با کمی فاصله از هم بچینید. در یک کاسه میزانی آبلیمو یا سرکه بریزید و با فرچه آشپزی در آبلیمو یا سرکه بزنید. فرچه را به آرامی روی کیوی ها بمالید. این کار به خوش طعم شدن چیپس ها کمک می کند.
آبلیمو و سرکه را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.
مرحله سوم: خشک کردن چیپس کیوی در آفتاب
در آخرین مرحله از طرز تهیه چیپس کیوی، سینی حاوی برش های کیوی را روی بخاری با حرارت ملایم قرار دهید. چند ساعت بعد (3 تا 4 ساعت) کیوی ها را برگردانید تا سمت دیگر آن هم خشک شود. وقتی برگه های میوه خشک کیوی آماده شد، آنها را از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن در ظرف دربسته قرار دهید یا بلافاصله آن را سرو و میل کنید.
مواد لازم برای تهیه چیپس کیوی سرخ شده
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
کیوی | 1 کیلوگرم |
آب | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
زردچوبه | نوک قاشق چای خوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
روغن مایع سرخ کردنی | به میزان لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
مدت زمان آماده سازی چیپس کیوی سرخ شده: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه چیپس کیوی با ادویه و به روش سرخ کردن
در این روش از تهیه چیپس کیوی، کیوی ها طعم دار و سپس سرخ می شوند. این روش برای سرو، زمان کمی لازم دارد و بسیار دلچسب است. برای یادگیری جزییات بیشتر، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: کیوی ها را برش بزنید و در روغن سرخ کنید
در اولین قدم از طرز تهیه چیپس کیوی سرخ شده، کیوی ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه های باریک برش بزنید. سپس در یک تابه میزانی روغن مایع سرخ کردنی بریزید و اجازه دهید روغن کاملا داغ شود. کیوی های برش زده را در تابه بریزید و آنها را هر از گاهی زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن ها سرخ شود.
روغن مایع سرخ کردنی را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.
مرحله دوم: چاشنی ها را اضافه کنید
در یک لیوان، آب، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. حرارت تابه را کم کنید و به میزان 2 تا 3 قاشق از این محلول را در تابه بریزید. اجازه دهید این محلول به خورد چیپس ها برود. به مدت 2 تا 3 دقیقه دیگر کیوی ها را در روغن سرخ کنید تا رنگ آنها تغییر کند و طلایی شود.
زردچوبه و نمک را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش های متنوع حضوری و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله سوم: چیپس کیوی سرخ شده را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه چیپس کیوی سرخ شده، وقتی کیوی ها سرخ و آماده شدند، آنها را در یک آبکش بریزید یا با ملاقه از داخل تابه جمع کنید. سپس کیوی ها را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی شان گرفته شود. کمی که چیپس های کیوی از دما افتادند، آنها را سرو کنید.
روش تهیه چیپس کیوی با سرخ کن برقی (ایرفرایر)
طرز تهیه انواع میوه خشک در هواپز هم مرسوم است. اگر کیوی را در سرخ کن برقی بدون روغن، تبدیل به چیپس می کنید، برای تهیه چیپس کیوی در سرخ کن آن را روی 130 درجه فارنهایت تنظیم کنید. بسته به ضخامتی که کیوی را برش داده اید، کیوی را حدود 4 ساعت در سرخ کن بگذارید. در این فاصله چند بار برگه های کیوی را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند. سپس میوه خشک کیوی را سرو کنید.
روش تهیه چیپس کیوی در مایکروویو
برای درست کردن چیپس کیوی در مایکروویو باید کیوی ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه های باریک برش بزنید. برش های گیوی را با مزه ها و چاشنی های دلخواه مثل نمک و آبلیمو طعم دار کنید. سپس سه پایه کوتاه را داخل دستگاه مایکروفر یا سولاردام قرار دهید. کیوی ها را در سینی با فاصله بچینید و سینی را در دستگاه بگذارید.
برای مدت 20 دقیقه برش های کیوی را در مایکروفر با دمای 110 درجه سانتی گراد بگذارید تا چیپس ها، آماده و خشک شوند. بعد سینی را بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن کیوی ها، آنها را از سینی جدا کنید. در این روش، چیپس های کیوی در زمان بسیار کمی آماده و خشک می شوند.
دستور تهیه چیپس کیوی در فر
برای تهیه چیپس کیوی در فر، کیوی ها را بشویید و با ضخامت های نیم سانتی متری برش بزنید. کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید. سپس ورقه های کیوی را با فاصله کم از هم بچینید. فر را روی دمای 140 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سینی را در فر بگذارید و لای درب آن را باز بگذارید تا رطوبت باعث نرم شدن برگک های کیوی نشود.
هر 2 ساعت، سینی را بچرخانید تا کاملا کیوی ها خشک شوند. وقتی برش ها مثل چرم کشدار شد، سینی را بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید. بعد از خنک شدن برگه های خشک کیوی، آنها را در ظروف دربسته و جای خشک و خنک نگه دارید و هر زمان که میل داشتید نوش جان کنید.
روش تهیه چیپس کیوی در خشک کن
برای تهیه چیپس کیوی در دستگاه خشک کن شما باید کیوی های تازه، رسیده و سفت را انتخاب کنید تا کیوی بعد از خشک کردن ظاهری زیبا و یکدست داشته باشد. بعد از شستشوی کیوی ها، پوست آنها را بگیرید. برای گرفتن پوست کیوی باید از چاقوی تیز استفاده کنید. در مرحله بعد باید کیوی ها را به صورت ورقه های نازک به ضخامت نیم سانتی متر برش بدهید.
این به سلیقه شما بستگی دارد، می توانید برش ها را به صورت طولی یا عرضی ایجاد کنید. در ادامه کیوی های برش زده را داخل سینی دستگاه خشک کن با فاصله قرار دهید. حرارت دستگاه باید روی 135 درجه فارنهایت یا 75 درجه سانتی گراد تنظیم شود. بسته به ضخامت برش ها، خشک کردن کیوی حدود 6 الی 12 ساعت در دستگاه خشک کن به طول می انجامد.
روش تهیه چیپس کیوی در آفتاب
ساده ترین روش خشک کردن میوه کیوی، خشک کردن کیوی در آفتاب است. کیوی های سفت و سالم را بشویید و به صورت ورقه های یکدست برش بزنید. کف یک سینی آلومینیومی کاغذ روغنی بیندازید تا بعد از خشک شدن میوه ها، سینی کثیف نشود. سینی را در مجاورت مستقیم نور خورشید قرار دهید و هر 12 ساعت یکبار برش های کیوی را زیر و رو کنید. این کار را تا خشک شدن کامل برگه های کیوی و آماده شدن چیپس کیوی انجام دهید.
نکات مهم در طرز تهیه میوه خشک کیوی (برگه خشک کیوی)
- برای تهیه چیپس کیوی، از کیوی های سالم، بدون خرابی و زدگی و سفت استفاده کنید. کیوی هایی که زیادی رسیده اند، موقع برش زدن، له می شوند. همچنین معمولا به خاطر این که میزان آب آنها بیشتر است، دیرتر خشک می شوند.
- ضخامت برش های کیو ی برای تهیه میوه خشک کیوی بهتر است حدود نیم سانتی متر باشد.
- برای جلوگیری از تیره شدن رنگ چیپس کیوی، اگر با یک فرچه با برس روی برش های کیوی میزانی آبلیمو یا سرکه بمالید، رنگ آنها تغییر نمی کند. می توانید از جوهر لیمو هم استفاده کنید.
- برش ها یا لایه های کیوی را هم میزان ببرید تا در زمان خشک شدن، همه با هم خشک شوند و یکدست باشند. برای این که کیوی ها را به طور یکدست حلقه حلقه کنید، می توانید از دستگاه های خردکن یا رنده های مخصوص استفاده کنید. در این صورت، هم سرعت کار بیشتر می شود و هم برش های چیپس کیوی به یک میزان خواهد بود.
- برای خشک کردن میوه کیوی در سینی آلومینیومی یا سینی فر، به جای چرب کردن کف سینی، بهتر است از کاغذ روغنی استفاده کنید. در این صورت برگه های کیوی بعد از خشک شدن به کف سینی نمی چسبند و جدا کردن آنها، آسان تر است.
- به هر روشی که برگه میوه کیوی را خشک می کنید، هر از گاهی برش های کیوی را برگردانید تا طرف دیگر برگه کیوی هم خشک شود.
فوت و فن های خوشمزه شدن چیپس کیوی
چه کار کنیم که چیپس های کیوی به هم نچسبند؟
برای جلوگیری از چسبیدن برش های چیپس کیوی، در زمان نگهداری، بین برگه های میوه خشک کیوی یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید و بعد آنها را در ظرف بریزید.
چیپس کیوی چقدر ماندگاری دارد؟
چیپس یا ورقه های کیوی خشک شده را می توانید به مدت 3 هفته مصرف کنید. اما اگر آنها را در ظرف در بسته و در فریزر بگذارید، زمان ماندگاریشان تا یک سال هم بالا می رود.
چکار کنیم چیپس کیوی تیره و سیاه نشود؟
برای جلوگیری از تیره شدن رنگ چیپس کیوی، اگر با یک فرچه با برس روی برش های کیوی میزانی آبلیمو یا سرکه بمالید، رنگ آنها تغییر نمی کند. برای این کار می توانید از جوهر لیمو هم استفاده کنید.
منبع: افق کوروش